Obrázek2

Jak si zařídit interiér v minimalistickém stylu

Na začátku musím napsat, že já osobně mám minimalistické interiéry moc ráda a sama pro sebe jsem si interiér takto zařídila. Miluji ten vzdušný prostor a čisté linie. Cítím se v něm moc hezky a není pravda, že je neosobní. Může tak působit, ale není.

Zaujali vás při prohlížení katalogů, časopisů fotografie minimalistických interiérů, ale nevíte, kde začít, abyste dali vašemu domovu minimalistický nádech? Připravila jsem pro vás dnes pár tipů, abyste si i vy mohli zařídit svůj minimalistický inteirér.

Vše je možné provést, prostřednictvím řady jednoduchých designových kroků.

Vybavení interiéru v minimalistickém stylu je méně jednoduché, než se může zdát, ale s některými malými triky to určitě není nemožné. Platí zde čisté linie a vzdušný prostor.

  1. Odstranit nadbytečné
  2. Neutrální barvy a spousta textur
  3. Designový úložný prostor
  4. Vylepšete umístění nábytku a dekorací
  5. Vyberte si kvalitu

Odstranit nadbytečné – minimalistické interiéry vyžadují střídmost

Je potřeba se zamyslet a vyhodnotit, co se může doma odstranit a poté to odstranit.

Interiér v minimalistickém stylu ve skutečnosti neumožnuje ozdůbky a omezuje zařizovací předměty na základy, takže povrchy jsou volné a stěny často prázdné.

Někde jsem četla dokonce, že proběhly nějaké studie a ty ukázaly, jak uklizený interiér a odstraňování nepořádku (Odstranění nadbytečného je součást skutečné filozofie života omezené na základní) může také skutečně zlepšit kvalitu našeho života, stejně tak učinit náš byt či dům krásnějším a jednodušším na údržbu.

Neutrální barvy a spousta textur – nebojte se kombinovat

Perfektní barvy vhodné do minimalistického interiéru jsou nejen černá a bílá, ale také neutrální odstíny béžové a šedé, a to, jak platí jak pro stěny, tak nábytek.

Minimalistický styl je založen nejen na barvách, ale především na rafinované hře textur a materiálů. Například beton a dřevo s jejich materiálovou texturou, jsou tak dokonalými pro kombinaci s malovanými stěnami. Samozřejmě nesmí chybět lesklé povrchy.

Pokud máte obavu, že minimalistické interiéry budou působit chladně, jsou právě textury materiálu ideální pro oteplení prostředí a nábytku.

Designový úložný prostor – i minimalistické interiéry mají spoustu úložného místa

Volně stojící úložné prostory mají v minimalistickém stylu čisté linie různých geometrických tvarů.

Zde doporučuji investovat do kvalitního úložného prostoru, aby ho bylo vidět co nejméně, a přitom vše bylo uklizeno a skryto a vy ho nemuseli vyhazovat.

Kdo máte možnost úložných prostoru, tak určitě neváhejte! Pomůže vám to v udržení formální čistoty, a přitom tím schováte vše co potřebujete mít doma

Minimalistické interiéry - ukázka obývacího pokoje v minimalistickém stylu.

Vylepšete umístění nábytku a dekorací – minimalismus vyniká prací s prostorem

Minimalistický styl vašeho nábytku, co máte, také dosáhnete tím, že ho umístíte správným způsobem. Střízlivost a přísnost to jsou pravidla, kterými se musíte řídit. Dokonce i na stěnách musí být dekorace snížena na minimum. Často stačí jeden obrázek, který se musí správně umístit, aby odstranil pocit prázdnosti a doladil by interiér, aniž by se interiér zaplnil mnoha dalšími zbytečnými dekorativními prvky.

Vyberte si kvalitu – minimalistické interiéry k tomu vybízejí

Minimalistický přístup je založen na tom, že je vždy upřednostňována kvalita před kvantitou.

Žádné nutkavé nakupování, je lepši si počkat na ten pro vás „správnej kousek“. Musí být z kvalitního materiálu, být dobře a kvalitně vyroben. Musíte vybrat správnou velikost a taky samozřejmě povrchovou úpravu, aby celkově ladil s vaším interiérem.

V minimalistickém stylu platí jedno pravidlo, kterým doporučuji se řídit a radím si ho zapamatovat a to je: Méně je více!

Můžete se inspirovat třeba zde Design e arredamento: eventi e tendenze smart | BTicino

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *